Palvelut

Tervetuloa asioimaan Kemijärven Apteekkiin!

Reseptilääkkeiden toimitus

Reseptinlääkkeiden toimittaminen edellyttää, että varmistumme asiakkaan oikeudesta saada ko. lääkkeitä. Tällä on merkitystä erityisesti silloin, kun asiakas on hakemassa toisen henkilön lääkkeitä. Oikeus lääkkeiden vastaanottamiseen osoitetaan esim. lääkkeiden käyttäjän Kela-kortilla, potilasohjeella.

Tarkistamme lääkkeidesi annostusohjeet ja varmistamme, että lääkeannoksesi on sopiva. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa. Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Kerrothan itsehoitolääkettä ostaessasi farmaseutille myöskin käytössä olevista reseptilääkkeistä.

Apteekit tarjoavat lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen.

Apteekkimme kautta voidaan tehdä myös uusimispyyntö lääkemääräyksellesi. Uusimispyyntö tehdään asiakkaan pyytäessä sitä henkilökohtaisesti. Jos hoidat esim. toisen perheenjäsenen asioita, huolehdithan tarvittavista suostumuksista. Uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviesti matkapuhelimeesi. Uusimispyynnön hinta on 2 e.

Koneellinen annosjakelu

Anja on apteekkien tarjoama koneellinen annosjakelupalvelu, jossa apteekki toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaiseen pussiin on selkeästi merkitty muun muassa lääkkeiden ottopäivämäärä ja -ajankohta. Palvelu on tarkoitettu yksittäisille henkilöille, palvelutaloille ja kotisairaanhoitoon.

Anjan virheprosentti on vain 0,003 prosenttia, kun käsin jaettuna virheprosentti on tutkimuksesta riippuen 1–20 prosenttia. Lääketurvallisuutta parantaa myös se, että potilaan kokonaislääkitys on lääkärin, hoitohenkilökunnan ja apteekin tiedossa. Koneellinen annosjakelu on myös hygieenisempää ja tehokkaampaa kuin lääkkeiden jakelu käsin dosettiin. Kotiin ei myöskään kerry turhia, käytöstä poistuneita lääkkeitä, jotka voivat olla riskitekijöitä muistisairaan lääkehoidon onnistumiselle.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan
epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet.
Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja
soveltuvuus iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään
asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta.
Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.

Apteekki tarvitsee tarkistusta varten tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä
sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä.

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.

Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn.
Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen.
Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Kotiinkuljetus

Apteekkimme toimittaa tilauksesta lääkkeet myös kotiin Kemijärven kaupungin alueella. Kotiinkuljetus on maksullinen: 5 euroa jos keskustasta kotiin on alle 10 km, 10 euroa jos keskustasta kotiin on yli 10 km. Alle 10 km toimitukset maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, yli 10 km toimitukset perjantaisin.
Kysy lisää puh. 040 195 2413.

Lääkevalmistusta

Pääosa apteekissa myytävistä tuotteista on tehdasvalmisteita, mutta meilläkin valmistetaan säännöllisesti lääkkeitä.

Joskus saatat saada lääkäriltäsi lääkemääräyksen, johon on kirjattu ohje apteekissa valmistettavalle lääkkeelle. Tavallisesti kysymyksessä on kuitenkin voidevalmiste, jota ei ole juuri halutulla koostumuksella saatavissa tehdasvalmisteena. Valmiste on siis räätälöity juuri sinun tarpeittesi mukaan.

Reseptin perusteella farmaseutti valmistaa ja pakkaa lääkkeen apteekin laboratoriotiloissa. Laboratoriotilat ovat apteekin puhtainta aluetta ja säännöllisillä puhdistus- ja kontrollitoimenpiteillä varmistetaan, ettei tiloissa ole pölyä tai mikrobeja. Myös kaikki tarvittavat välineet ja pakkausmateriaalit käyvät tarkan käsittelyn läpi ennen niiden käyttöönottoa. Näin varmistamme, että saat käyttöösi ensiluokkaisia tuotteita.

Sairaanhoitaja

Sairaanhoitopalvelut apteekissa: varaa aika täältä.

Ihonhoito

ACO

ACO Hud on pohjoismainen ihonhoitotuotteita ja lääkevalmisteita valmistava yritys, joka harjoittaa omaa tutkimustyötä. Yrityksellä on oma tuotekehityslaboratorio, jossa kehitetään erilaisia tuotteita lääkevalmisteistä ylellisiin ihonhoitotuotteisiin. Hyvinvoiva iho vaatii jatkuvaa kosteuttamista: talvella ja kesällä, päivin ja öin. ACO-tuotteisiin valitut ja niistä pois jätetyt aineosat on harkittu tarkkaan. Tavoitteena ovat mahdollisimman tehokkaat ja samalla hellävaraiset tuotteet sinun ihollesi. Ihonhoitotuotteet on luotu pohjoisiin olosuhteisiin ja kehitetty kosteuttamaan ihoa tehokkaasti.

Avène

Avène-ihonhoitosarjan kaikki tuotteet pohjautuvat ihoa rauhoittavaan ja suojaavaan terveyslähdeveteen, jonka vaikutukset on tunnettu jo 1700-luvulta lähtien.

Avène-sarjassa on monipuolinen valikoima tuotteita kaikenikäisille, kaikille ihotyypeille, iho-ongelmista kärsiville, mm. couperosaiholle, kuivalle ja atooppiselle iholle sekä rasvaiselle akneiholle. Avènen hoitotuotteissa on sekä hajustamattomia että kevyesti hajustettuja valmisteita. Tuotteiden joukosta löytyy myös paljon valmisteita, jotka eivät sisällä parabeenijohdannaisia säilöntäaineita tai jopa tuotteita täysin ilman säilöntäaineita. Osalla Avène-tuotteista on Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen käyttöoikeus.

A-Derma


Widmer

Louis Widmer -ihonhoitotuotteet perustuvat uusimpaan dermatologiseen tietämykseen ja tunnusomaista tuotteille on niiden optimaalinen vaikutus ja siedettävyys. Tuotteet valmistetaan ja kehitellään Louis Widmerin omissa laboratorioissa tiiviissä yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa.

Tule käymään

Pajulantie 2
98100 Kemijärvi
Sijainti kartalla>

Olemme avoinna

Ma-pe: 8:30–17:00
La: 9:00–15:00
Su: Suljettu

Ota yhteyttä

kemijarven.apteekki@apteekit.net
040 195 2411