Tarjotut palvelut ja tuotteet

Palvelut

Reseptilääkkeiden toimitus

Reseptinlääkkeiden toimittaminen edellyttää, että varmistumme asiakkaan oikeudesta saada ko. lääkkeitä. Tällä on merkitystä erityisesti silloin, kun asiakas on hakemassa toisen henkilön lääkkeitä. Oikeus lääkkeiden vastaanottamiseen osoitetaan esim. lääkkeiden käyttäjän Kela-kortilla, potilasohjeella.

Tarkistamme lääkkeidesi annostusohjeet ja varmistamme, että lääkeannoksesi on sopiva. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa. Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Kerrothan itsehoitolääkettä ostaessasi farmaseutille myöskin käytössä olevista reseptilääkkeistä.

Apteekit tarjoavat lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen.

Apteekkimme kautta voidaan tehdä myös uusimispyyntö lääkemääräyksellesi. Uusimispyyntö tehdään asiakkaan pyytäessä sitä henkilökohtaisesti. Jos hoidat esim. toisen perheenjäsenen asioita, huolehdithan tarvittavista suostumuksista. Uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviesti matkapuhelimeesi. Uusimispyynnön hinta on 2 e.

Lisätietoa kun matkustat ulkomaille.

Kun matkustat ulkomaille, ota mukaan alkuperäiset paperireseptit tai lista eReseptillä olevista lääkkeistäsi. Ota mukaan lääkkeet alkuperäispakkauksissaan ja huolehdi, että pakkauksessa on tallella nimelläsi varustettu ohje-etiketti.

Kolmiolääkkeistä saat apteekista Schengentodistuksen. Schengentodistukseen tarvitaan myös passin numero, joten ota se mukaan apteekkiin. Schengentodistuksen hinta on 3 e.

Schengenmaiden ulkopuolelle matkatessasi pyydä lääkäriltä englanninkielinen todistus kolmiolääkkeistäsi. Lääkäriltä saat myös todistuksen ruiskujen ja neulojen kuljettamista varten, jos vaikka on tarpeen ottaa insuliinia lennon aikana.


Koneellinen annosjakelu

Anja on apteekkien tarjoama koneellinen annosjakelupalvelu, jossa apteekki toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaiseen pussiin on selkeästi merkitty muun muassa lääkkeiden ottopäivämäärä ja -ajankohta. Palvelu on tarkoitettu yksittäisille henkilöille, palvelutaloille ja kotisairaanhoitoon.

Anjan virheprosentti on vain 0,003 prosenttia, kun käsin jaettuna virheprosentti on tutkimuksesta riippuen 1–20 prosenttia. Lääketurvallisuutta parantaa myös se, että potilaan kokonaislääkitys on lääkärin, hoitohenkilökunnan ja apteekin tiedossa. Koneellinen annosjakelu on myös hygieenisempää ja tehokkaampaa kuin lääkkeiden jakelu käsin dosettiin. Kotiin ei myöskään kerry turhia, käytöstä poistuneita lääkkeitä, jotka voivat olla riskitekijöitä muistisairaan lääkehoidon onnistumiselle.

Anjan sivusto


Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan
epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet.
Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja
soveltuvuus iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään
asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta.
Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.

Apteekki tarvitsee tarkistusta varten tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä
sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä.

Täältä löydät lomakkeen lääkityksen tarkistusta varten. 


Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.

Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn.
Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen.
Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Lisätietoa lääkejätteiden hävityksestä löydät täältä.


Lääkevalmistusta

Pääosa apteekissa myytävistä tuotteista on tehdasvalmisteita, mutta meilläkin valmistetaan säännöllisesti lääkkeitä.

Joskus saatat saada lääkäriltäsi lääkemääräyksen, johon on kirjattu ohje apteekissa valmistettavalle lääkkeelle. Tavallisesti kysymyksessä on kuitenkin voidevalmiste, jota ei ole juuri halutulla koostumuksella saatavissa tehdasvalmisteena. Valmiste on siis räätälöity juuri sinun tarpeittesi mukaan.

Reseptin perusteella farmaseutti valmistaa ja pakkaa lääkkeen apteekin laboratoriotiloissa. Laboratoriotilat ovat apteekin puhtainta aluetta ja säännöllisillä puhdistus- ja kontrollitoimenpiteillä varmistetaan, ettei tiloissa ole pölyä tai mikrobeja. Myös kaikki tarvittavat välineet ja pakkausmateriaalit käyvät tarkan käsittelyn läpi ennen niiden käyttöönottoa. Näin varmistamme, että saat käyttöösi ensiluokkaisia tuotteita.


IHONHOITO

Vichy

Lähdevettä sisältävät Vichy-tuotteet ovat hypoallergeenisia eivätkä tuki ihohuokosia.
Tuotteet on valmistettu lääketeollisuudessa ja ne on testattu myös herkällä iholla ihotautilääkäreiden valvonnassa.
Vichy pyrkii ennaltaehkäisemään ja korjaamaan ihon fysiologista epätasapainoa kuten ihon pinnan kuivuutta, ryppyjen syntymistä ja selluliitin muodostumista kudoksiin.
Vichy kunnioittaa eettisiä toimintatapoja, joka takaa tuotteiden turvallisuuden.

Tuotesarjan omille sivuille »


La Roche-Posay

La Roche-Posay -tuotteet on kehitetty herkän ja atooppisen ihon tarpeisiin. Sarjan tärkeimpänä formulointiperiaatteena on minimalistisuus. Aktiiviainesosat ovat mahdollisimman yksinkertaisia, mutta tehokkaita yhdistelmiä. Tuotteista karsitaan pois ainesosat, jotka voisivat häiritä herkän ihon tasapainoa. Yli 25 000 ihotautilääkäriä ympäri maailmaa suosittelee tuotesarjaa.

Tuotesarjan omille sivuille »


Widmer

Louis Widmer -ihonhoitotuotteet perustuvat uusimpaan dermatologiseen tietämykseen ja tunnusomaista tuotteille on niiden optimaalinen vaikutus ja siedettävyys. Tuotteet valmistetaan ja kehitellään Louis Widmerin omissa laboratorioissa tiiviissä yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa.

Tuotesarjan omille sivuille »